Monitorizare strictă pentru transportatorii de colete

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Activitatea transportatorilor internaționali de mărfuri și călători va fi supusă unei stricte monitorizări, prin efectuarea schimbului de informații și ajustarea cadrului legislativ care reglementează acest domeniu. Despre aceasta au convenit în cadrul unei întrevederi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc și Directorul General al Serviciului Vamal Vitalie Vrabie.

În cadrul reuniunii, părțile au abordat necesitatea creării unui mecanism de reglementare a activității de transportare a bagajelor neînsoțite, prin intermediul cărora se transportă și mărfuri nedeclarate, în scop comercial.

Actualmente, activitatea de transport a coletelor în/din Republica Moldova nu este reglementată în măsură deplină de niciun act legislativ, respectiv aceasta poate fi calificată drept o activitate de întreprinzător necontrolată și neimpozitată corespunzător de organele abilitate, spun autoritățile.

De asemenea, a fost discutată stringența implementării unei proceduri de reglementare a condiţiilor de derulare a transportului ocazional de pasageri cu utilizarea Carnetului cu foi de parcurs (Acordul INTERBUS).

Potrivit datelor deținute, doar în primul semestru al acestui an, organele vamale au depistat peste 40 de cazuri de încălcare a prevederilor Acordului menționat. Ministerul Transporturilor menționează într-un comunicat că aproape 50 la sută dintre șoferii care transportă colete peste hotarele Republicii Moldova activează ilegal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...