A dat curs invitaţiei! Liderul PPEM Iurie Leancă s-a întâlnit cu liderii coaliţiei de guvernare

Partidul Popular European a dat curs invitaţiei Coaliției de guvernare de a participa la un dialog în sprijinul proiectului european al Republicii Moldova. Astfel, liderul PPEM Iurie Leancă a mers la sediul PDM, în după-amiaza zilei, unde a avut loc un prim dialog cu liderii majorităţii parlamentare.

La ieşirea după aceste discuţii reprezentanţii coaliţiei de guvernare au anunţat despre disponibilitatea de a semna un acord de parteneriat cu PPEM. La rândul său, Iurie Leancă a spus că, în una din zilele următoare, PPEM va convoca o ședință a Consiliului național la care va fi prezentată oferta primită din partea coaliției majoritare și va lua o decizie.

“Am avut un apel către PPEM, PLDM, către forţele pro-europene de a ne consolida eforturile şi energia în consildarea procesului de intergrare europeană. PPEM a dat curs acestei invitaţii. Propunem un parteneriat care ar duce la o consolidare. PPEM dispune de o experienţă inedită şi ar fi de mare folos pentru parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat liderul PDM Marian Lupu.

Liderul democrat a menţionat că majoritatea parlamentară a lansat propunerea de a semna un acord de colaborare cu PPEM. “Este vorba de un parteneriat, nu de o lărgire a majorităţii parlamentare. Propunem o formulă care să fie avantajoasă pentru toţi actorii împlicaţi ca să muncim pentru interesul ţării”, a explicat Marian Lupu.

În context, preşedintele PDM a criticat decizia PLDM de a refuza invitaţia coaliţiei de guvernare, amintind că dincolo de toate competiţiile politice, există un proiect mare, proiectul european care trebuie continuat.

La rândul său, liderul PPEM a precizat că nu au fost discuţii în detaliu, fiind abordate doar chestiuni generale. Leancă a menţionat că PPEM se află în opoziție, de aceea în una din zilele următoare PPEM va convoca o ședință a Consiliului național la care va fi prezentată oferta primită din partea coaliției majoritare și va lua o decizie.

“Această invitație este una interesantă pornind de la ideea că această majoritate deține suficiente voturi în Parlament pentru a a-și promova proiectele de lege pe care le consideră importante, astfel încât suntem invitați pentru a veni în mod special cu o expertiză, dar în același timp, sigur că remarc că astfel de generozitate, care nu prea se întâmplă în viața politică din Republica Moldova, ne face să analizăm mult mai riguros această ofertă”, a precizat Leancă.

Reamintim că pe miercuri Coaliţia de Guvernare a invitat la dialog forţele proeuropene din Parlament. Reprezentanţii coaliţiei au declarat că printr-o comunicare eficientă şi constructivă s-ar putea identifica cele mai bune soluţii pentru modernizarea ţării.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.