O acţiune de comemorare a victimelor represiunilor a avut loc şi în faţa Ambasadei chineze la Chişinău. Manifestanţii spun că în felul acesta vor să informeze lumea despre ororile comise de către autorităţile acestui stat. Acţiunea a rămas fără răspuns din partea misiunii diplomatice a Beijingului. 

Timp de trei ore, membrii Falun Dafa şi Falun Gong au protestat în faţa Ambasadei Chinei la Chişinău. Manifestanţii spun că simpatizanţii curentului sunt supuşi unor chinuri groaznice de către autorităţile comuniste. Participanţii la acţiunea de comemorare aveau fotografiile celor care au fost persecutaţi.

Amintim că asociaţiile "Falun Dafa" şi "Falun Gong" au fost acţionate în judecată de către organizaţia de veterani „Echitate” pentru că emblema ar semăna cu svastica nazistă.

Cele două organizaţii neguvernamentale au pierdut procesul inclusiv la Curtea Supremă de Justiţie. Ulterior, Curtea Constituţională a anulat prevederea ambiguă din legislaţie care a dus la interzicerea celor două asociaţii pe teritoriul ţării nostre. Instanţa a constatat că a fost îngrădit dreptul la libera exprimare consfinţit în Legea Supremă.

Asociaţiile obşteşti "Falun Dafa" şi "Falun Gong" reprezintă un sistem de credinţe şi practici fondat în China în 1992, care este dur criticat de Guvernul de la Beijing. În Europa, filialele organizaţiilor respective activează nestingherit.