JO 2016: CIO va decide în următoarele 7 zile dacă exclude Rusia de la Olimpiadă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comitetul Internațional Olimpic va lua o decizie în privința participării Rusiei la Jocurile de la Rio „în următoarele șapte zile”, a indicat CIO miercuri, la 48 de ore de la publicarea raportului McLaren, care demonstrează existența unui dopaj de stat în Rusia, și cu mai puțin de trei săptămâni înainte de debutul JO.

„Se așteaptă o decizie în următoarele șapte zile în privința eventualei participări a sportivilor ruși la Rio”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a CIO, Emmanuelle Moreau.

Comisia executivă a CIO, reunită de urgență marți, nu a tranșat în privința unei eventuale excluderi a Rusiei de la JO 2016, după publicarea, la începutul săptămânii, a raportului McLaren, care a demonstrat existența unui sistem de dopaj organizat de statul rus, cu susținerea activă a serviciilor secrete, între 2011 și 2015, în 30 de sporturi, scrie Agerpres.

În comunicatul publicat marți, CIO a precizat că „va lua în considerare” mai întâi avizul Tribunalului de arbitraj al sportului (TAS), fără să precizeze data la care va lua o decizie asupra participării sau nu a Rusiei la JO.

Instanța cea mai înaltă a justiției sportive urmează să se pronunțe joi asupra situației celor 68 de atleți ruși care contestă suspendarea lor de către Federația internațională de atletism (IAAF), care îi privează de JO de la Rio.

TAS trebuie să decidă dacă excluderea colectivă pronunțată pe 17 iunie de IAAF este conformă regulamentelor Federației internaționale de atletism, celor ale Codului mondial antidoping și Cartei Olimpice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...