Turcia: Alți 6.500 de angajați ai Ministerului Educației au fost suspendați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 6.500 de angajați ai Ministerului Educației din Turcia au fost suspendați, a declarat miercuri un oficial turc, în urma anchetei lansate în acest sector după lovitura de stat eșuată de săptămâna trecută, relatează Reuters și DPA.

Noile suspendări au loc după ce cu o zi în urmă același minister a suspendat alți 15.200 de angajați, iar 21.000 de profesori care lucrează în instituții private de învățământ au rămas fără licențe, potrivit Agerpres.

Până în prezent în jur de 60.000 de militari, polițiști, judecători, funcționari publici și profesori au fost suspendați, reținuți sau sunt investigați în Turcia după lovitura de stat militară eșuată de săptămâna trecută.

Tot miercuri, Ministerul Apărării turc a anunțat îi anchetează pe toți judecătorii și procurorii militari din Turcia și a suspendat 262 dintre ei, a anunțat miercuri canalul de televiziune privat NTV.

NTV nu a oferit alte informații referitoare la aceste măsuri care fac parte din represaliile regimului președintelui Recep Tayyip Erdogan după puciul eșuat de vineri noaptea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...