Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Jumătate de an cu Guvernul…

Jumătate de an cu Guvernul Filip

Au trecut șase luni de când a fost votat Guvernul Filip. Premierul Pavel Filip a început ședința Guvernului de astăzi, 20 iulie, cu un mesaj de felicitare adresat cabinetului de miniștri. „Vă mulțumesc pentru cele șase luni de muncă asiduă, timp în care am reușit să facem multe lucruri”, a menționat Filip.

De asemenea, acesta a enumerat succesele obținute în această perioadă:
Am stabilizat sistemul bancar. Vreau să vă spun că R. Moldova va avea parte de un sistem bancar transparent în care să aibă încredere cetățenii și partenerii de dezvoltare. Aduc mulțumiri miniștrilor și echipei de negociatori care au discutat cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional. Sunt convins că avem o înțelegere la nivel de grupuri de experți și sper că, în timpul cel mai apropiat, va fi aprobat un contract cu FMI… Acum avem nevoie de puțină stabilitate ca să realizăm tot ce ne-am propus. Trebuie să fim atenți cum cheltuim banii publici, iar cel care va cheltui ineficient fondurile va putea fi demis, sau de el se va ocupa organele de drept. Doar știți prea bien de ce sunt dezamăgiți cetățenii și donatorii noștri”.

Pre­ci­zăm că, Guvernul Filip a fost votat mier­curi, 20 ianuarie, la ora 16.30, într-o ședință ful­ger a Par­la­men­tu­lui. Ime­diat după eve­ni­ment, mii de oameni au ieșit în stradă pen­tru a pro­testa. În jurul ore 23.00, Guvern Filip a depus jurămân­tul în fața pre­șe­din­te­lui Timofti. Eve­ni­men­tul a fost unul secre­ti­zat la maxim și a avut loc, chiar dacă, în urmă cu 3 ore, Vlad Țur­canu, pur­tă­to­rul de cuvât al șefu­lui sta­tu­lui spu­nea că joi, Timofti va decide locul și ora eve­ni­men­tu­lui. Pro­ce­dura de depu­nere a jurămân­tu­lui a avut loc departe de ochii pre­sei, reșe­dința de stat fiind încon­ju­rată de poli­țiști. Depu­ne­rea jurămân­tu­lui a fost con­fir­mată la mie­zul nop­ții de un comu­ni­cat al pre­șe­din­ției.