Tiraspolul: În Transnistria vor fi deschide 22 de secţii de votare pentru alegerile în Duma de Stat

Rusia va deschide în regiunea transnistreană 22 de secţii de votare la alegerile pentru Duma de Stat din Rusia ce vor avea loc pe 18 septembrie. Anunţul a fost făcut marţi de şeful aşa zisului organ electoral din stânga Nistrului, Elena Gorodeţkaia, după o întrevedere cu un grup de parlamentari ruşi condus de deputatul de la „Edinnaia Rossia” Artiom Turov, scrie www.ria.ru.

Potrivit acesteia, nouă secţii de votare vor fi inaugurate la Tiraspol, în Bender – cinci, câte două secţii în Râbniţa şi, respectiv, Dubăsari.

Elena Gorodeţkaia a precizat că două secţii vor fi deschise special pentru pacificatorii ruşi şi militarii din Grupul Operativ de Trupe Ruseşti.

Aceasta a spus că la alegerile pentru Duma de Stat din regiunea transnistreană sunt aşteptaţi la urne peste 180 mii de alegători, care deţin cetăţenia rusă.

Declaraţia reprezentantei regiunii transnistrene deocamdată nu a fost comentată de autorităţile de la Chişinău.

La alegerile pentru Duma de Stat din anul 2011 în Moldova au deschise 25 de secţii de votare, dintre care 24 de secţii-în stânga Nistrului. Atunci, au votat 52 mii de alegători cu cetăţenia rusă, dintre care aproximativ 75 la sută au votat partidul „Edinnaia Rossia”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare