Efectul Pokemon Go: Producătorii de baterii de rezervă au dat lovitura

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primul lucru pe care îl înveți în lumea virtuală a jocului Pokemon Go este faptul că bateria telefonului se descarcă aproape pe nesimțite.

Însă, acest lucru se anunță a fi o veste bună pentru producătorii de baterii pentru smartphone-uri așa cum ar fi compania americana Zagg, potrivit business24.ro.

Zagg a alocat anul acesta 100 de milioane de dolari pentru achiziția producatorului de baterii de smartphone mophie, iar mișcarea s-a dovedit destul de inspirată în lumina maniei generate de jocul Pokemon Go.

Mai mult, Juice Pack Air, o baterie de rezervă concepută de mophie pentru dispozitivele iPhone, a fost desemnată drept una dintre cele mai bune opțiuni pentru reîncărcarea telefonului.

Este perfect explicabil de ce acțiunile companiei au înregistrat o creștere de 25% în weekend, dar acest lucru nu îi linișteste prea mult pe investitori.

Spre deosebire de Nintendo, gigantul din spatele jocului Pokemon Go, ale cărui acțiuni au marcat o evoluție remarcabilă în această perioadă, Zagg se pregătește să raporteze pierderi pe trimestrul current și o diminuare a profitului pe anul în curs.

Practic, Zagg pare antrenată într-o bulă generată de jocul care face furori, iar analiștii se arată destul de circumspecți în ceea ce privește durata efectului Pokemon Go în piețele de capital.

Dacă jocul va avea succes pe termen lung, producătorii de baterii vor da și ei lovitura, iar pe lângă ei se vor mai îmbogăți mulți alții. Până atunci, n-au altceva de făcut decât să stea cu ochii-n patru după Pokemoni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...