Membrii CSM au refuzat însă să ofere un răspuns clar, subliniind că judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău sunt cei care se vor pronunţa asupra caracterului deschis sau închis al şedinţei. 

Dezbaterile pe marginea demersului deputaţilor PLDM au durat câteva minute, timp în care unii membri ai CSM şi-au exprimat opiniile.

Solicitat pentru o reacţie la răspunsul Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele fracţiunii liberal-democraţilor, Tudor Deliu, a declarat că va veni cu un comentariu atunci când va primi un răspuns oficial de la CSM.

Amintim că Vladimir Filat a fost condamnat recent la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, sentinţă ce a fost contestată la Curtea de Apel Chişinău.

Pe durata procesului, fostul prim-ministru s-a declarat nevinovat şi a spus că este victima unei răfuieli politice puse la cale de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, acuzaţii pe care acesta nu le-a comentat.

Şedinţele au fost închise, fapt ce a nemulţumit Uniunea Europeană. Într-un comunicat de presă, emis după pronunţarea sentinţei în cazul Filat, este menţionat faptul că societatea civilă, presa şi cetăţenii din Moldova au fost lipsiţi de posibilitatea de a urmări procesul care putea să clarifice schemele folosite la comiterea fraudelor bancare.