Kerry, „uimit” de rapiditatea cu care s-au schimbat liderii în Marea Britanie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul de stat John Kerry, a cărui țară este la jumătatea campaniei prezidențiale care se va defășura în cea mai mare parte a acestui an, și-a exprimat uimirea marți în legătură cu rapiditatea cu care s-au schimbat liderii în Marea Britanie, relatează Reuters.

Cu prilejul primei sale vizite la Londra de când Theresa May a devenit premier, Kerry s-a declarat „uimit” de viteza tranziției, respectiv mutarea noului premier la reședința din Downing Street 10, miercurea trecută, chiar după ce a plecat fostul premier David Cameron.

„S-a întâmplat mai degrabă rapid… Este un aranjament de tranziție atât de diferit față de SUA”, i-a spus May lui Kerry în cursul întrevederii de la reședința premierului britanic.

„Sunt uimit că se întâmplă așa de rapid — cum aveți timp să împachetați totul?”, a răspuns Kerry în cursul unei scurte ședințe foto în care cei doi responsabili și-au strâns mâinile, au zâmbit și au stat pe fotolii în fața unui șemineu.

Cameron a demisionat după ce britanicii au votat în cadrul referendumului din 23 iunie să iasă din UE, eșuând în eforturile sale de a-i convinge să rămână în blocul comunitar la care Regatul Unit a aderat în 1973.

Cursa prezidențial din SUA, între timp, are loc între republicanul Donald Trump care ar urma să obțină susținerea oficială a partidului său la convenția partidului din această săptămână, în Cleveland, Ohio, și rivala lui, Hillary Clinton, care va obține învestitura democrată săptămâna viitoare.

Americanii vor vota în noiembrie și cel de-la 45-lea președinte, succesor al președintelui Barack Obama, va fi învestit în luna ianuarie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...