O bunică care îşi plimba câinele în pădure a dat peste un robot secret care se plimba// VIDEO

Compania Boston Dynamics şi-a trimis robotul său umanoid cu două picioare Atlas la o plimbare în pădure. De data aceasta, robotul a mers împreună cu asistenții, care transportau cabluri electrice, dar şi generatorul electric, deşi Atlas poate să funcţioneze şi cu propria baterie.

„Procesiunea” a fost observată, în mod întâmplător, de o bunică care tocmai îşi plimba câinele. Aceasta nu a ezitat şi a filmat robotul umanoid, iar nepotul său l-a încărcat pe reţelele de socializare.

[youtube id=”fjNwcMHI29k”]

De notat că în luna februarie Compania Boston Dynamics l-a prezentat pe Atlas care s-a plimbat singur afară, în zăpadă. Cercetătorii au anunţat atunci că au reușit să implementeze în robot un aparat vestibular, asemănător cu cel uman.

Robotul umanoid cântărește 81 de kilograme, fiind complet construit din metal și plastic.

Probabil că cel mai important progres față de prototipurile anterioare este faptul că Atlas nu mai are nevoie de un cablu extern pentru curentul electric, ci își poartă în spate propria baterie.

Având o înălțime de 1.83 m, Atlas poartă în interior un senzor LIDAR, camere stereo și diferite alte componente hidraulice pentru a-și putea menține un balans perfect atunci când aleargă prin zăpadă, deschide uși, ridică cutii sau e împins de un om cu crosă de hochei.

[youtube id=”rVlhMGQgDkY”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.