Potrivit sursei, Alexandr Harcikov are o experienţă de 17 ani, iar până la pensie mai avea trei ani. El a fost însă demis după ce a pus la dispoziţia pretinşilor parlamentari transnistreni un şir de documente care demonstrează că de pe conturile Energocapital, deschise la Victoriabank, au fost transferaţi bani unei companii off-shore. 

În dezvăluirile sale, anchetatorul a făcut face referire la implicarea directă a liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. Totodată, aceste informaţii au fost transmise şi către procuratura din Federaţia Rusă, care urmează să verifice datele.

În context, şi expertul în energetică Sergiu Tofilat a declarat că în spatele acestei firme s-ar afla Evgheni Şevciuk, dar şi prim-vicepreşedintele PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc.

Precizăm că firma transnistreană „Energocapital" a acţionat în judecată compania „Energocom" pe motiv că întreprinderea de stat de la Chişinău ar fi acumulat datorii în perioada februarie-august 2015, fapt ce ar fi atras penalităţi, dobânzi şi prejudicii. Întreprinderea de stat "Energocom" nu recunoaşte însă aceste calcule şi le califică drept neîntemeiate.