Cum alegem cele mai bune produse alimentare pe timp de caniculă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru a evita toxiinfecţiile alimentare în perioada estivală, experții vin cu mai multe recomandări. Astfel, cetățenii sunt îndemnați să procure produsele alimentare numai din unităţi comerciale sau spaţii autorizate sanitar-veterinar şi să evite produsele care nu corespund cerintelor.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a formulat și câteva sfaturi la cumpărarea produselor alimentare în perioadele cu temperaturi înalte. În primul rând, consumatorul trebuie să verifice caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect,gust etc.) şi să refuze produsele care prezintă caracteristici cum ar fi alterarea (miros acru, aspect spongios de inceput de fermentare, produs deformat si consistenţa moale-ingheţata, ambalaje deformate, etc.).

În al doilea rând, la procurarea produselor alimentare, acordaţi atenţie deosebită ambalajului. În cazul în care acesta este bombat, deformat sau este rupt înseamnă că produsul nu mai prezintă deplina siguranţă pentru consumator și evitaţi să-l achizitionați.

Temperatura la care este expus la vânzare produsul alimentar ales este foarte importantă. Astfel, temperatura menţionată de producător pe etichetă ce însoţeşte produsul, trebuie să coincidă cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achiziţionat.

Totodată, consumatorii sunt îndemnați să nu recongeleze un produs alimentar după ce acesta a fost decongelat, dacă producatorul interzice această acţiune și să fie atenţi la legumele şi fructele comercializate în cadrul pieţelor în spaţii deschise, unde temperatura mediului ambiant foarte ridicată afectează calitatea produselor.

Și cel mai important lucru: evitaţi procurarea alimentelor din locuri neautorizate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...