(VIDEO) Au creat o rețea de proxenetism, iar acum riscă închisoare. Două persoane reținute

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două persoane specializate în proxenetism, au fost reținute de ofițerii de investigații. Suspecții formează un cuplu și au vârste de 30 și 35 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău. Bărbatul a fost arestat pentru 72 de ore.

În urma documentării de aproximativ o lună, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală au stabilit că suspecții au creat o rețea de proxenetism. Aceștia recrutau tinere și le determinau să presteze servicii sexuale virtuale, contra plată în regim online, prin derularea camerelor web și a chat-urilor, în mai multe apartamente închiriate de către suspecți în Chișinău.

Banii achitate de către clienții virtuali erau transferați prin intermediul procesatorului de plăţi, care, ulterior, erau ridicate de către membrii grupării. Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau modelelor 50 % din suma primită de la client.

Până în prezent, au fost identificate 11 tinere cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, care pe parcursul acestui an au fost determinate să activeze ca modele de video-chat.

Ca urmare a percheziției efectuate la studioul administrat de către membrii grupării, au fost ridicate tehnică computerizată, carduri de extragere a banilor precum și alte probe pe caz.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației, persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 4 la 7 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...