Social

Distribuirea volumului de apă pe apartamente este prerogativa gestionarului reţelelor

Ca urmare a mai multe petiţii parvenite de la consumatori, „Apă-Canal Chişinău” precizează că diferenţa de volum care rezultă din indicaţiile contorului comun al blocurilor locative şi volumul raportat de consumatorii din blocurile respective, până în aprilie curent, n-a fost repartizată integral de întreprinderea „Infocom”, conform actelor de dispoziţie emise de către administraţia publică locală din Chişinău. De notat că ceilalţi gestionari, care nu au tangenţă cu fondul municipal, achitau permanent volumul integral de apă înregistrat de contorul comun al blocului.

Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului cu privire la serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, aprobat de către ANRE, acele acte de dispoziţie emise de către administraţia locală şi-au pierdut actualitatea. Distribuirea pe apartamente a volumului de apă înregistrat de contorul comun este prerogativa gestionarului blocului locativ.

Actele în vigoare stipulează că în blocurile locative în care contractele de furnizare a serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare sunt încheiate cu gestionarul blocului locativ, facturarea serviciului se efectuează în baza tarifelor aprobate pentru furnizarea acestui serviciu la blocul locativ şi a volumului de apă înregistrat de contorul comun instalat la branşamentul blocului, cu distribuirea integrală pe apartamente a volumului de apă înregistrat, în baza datelor contoarelor instalate în apartamente, iar în lipsa contoarelor, conform normelor de consum aplicate.

Astfel, diferenţa de volum va fi exclusă din facturile emise pentru apartamente în calitate de cotă-parte doar după aprobarea de către ANRE a tarifelor speciale la serviciile pentru apartamente, precum şi a celui distinct, fapt care va permite contractarea la direct a serviciilor de apă şi de canalizare cu consumatorii din fiecare apartament în parte. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *