Nume
Parola
Vizualizări: 1524
Lucrările de construire a sediului administrativ al Parcului Industrial „Edineț”, pe ultima sută de metri
Edineț, 19 Iulie 2016 — Lucrările de construire a sediului administrativ al Parcului Industrial „Edineț” sunt pe ultima sută de metri. În curând, urmează a fi alocate surse financiare pentru finalizarea integrală a proiectului „Conectarea Parcului Industrial «Edineț» la infrastructura de acces și utilitățile publice”. Despre aceasta s-a discutat luni, 18 iulie, în cadrul unei vizite la Parcul Industrial „Edineț” a ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, și a președintelui fracțiunii PDM din Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu.

La fața locului, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, le-a prezentat oficialilor detalii despre implementarea acestui important proiect de la Edineț, prin care statul susține dezvoltarea sectorului privat și a pieței forței de muncă în Regiunea de Dezvoltare Nord.

„Sunt importante aceste proiecte. Ele vin cu dezvoltarea potenţialului industrial, ele vin ca şi rezultat cu formarea locurilor de muncă”, a menționat președintele fracțiunii PDM din Parlamentul Republicii Moldova, Marian Lupu. Politicianul a mai spus că, în ultima perioadă, autoritățile centrale au luat mai multe măsuri de îmbunătățire a mediului de afaceri, a fost prelungit moratoriul la controalele statului, pentru ca investitorii să fie mai încrezători să deschidă afaceri, să creeze locuri de muncă mai bine plătite.

Proiectul, în valoare totală de 12,36 de milioane de lei, va asigura Parcul Industrial „Edineț” cu infrastructură de acces și utilități publice. Până în prezent, au fost efectuate lucrări în valoare de 10 milioane de lei. Implementat de ADR Nord, proiectul este finanțat integral din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

Pe teritoriul Parcului Industrial „Edineț” oficialii au mai vizitat și o fabrică de producere a concentratelor de sucuri din mere ce funcționează pe bază de biocombustibil. Administrată de grupul de companii „T.B. Fruit”, fabrica a favorizat crearea în regiune a sute de locuri de muncă, în special pentru agricultorii din regiune.

Parcul Industrial „Edineț” a fost inaugurat în octombrie 2013, în cadrul primei ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. Atunci, în prezența vicepremierului Valeriu Lazăr, a fost pusă piatra de temelie a viitorului parc industrial.

www.adrnord.md