Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, cel mai probabil, nenorocirea s-a produs din cauza vitezei excesive.  Teribilul accident s-a produs în apropiere de localitatea Răscăieţii Noi, raionul Ştefan-Vodă. 

„Şoferul de 22 de ani se afla la volanul automobilului de model BMW şi avea doi pasageri - un amic de 24 de ani şi o prietenă de 18 ani. Nu a ţinut cont de vizibilitatea redusă produsă de ceaţa densă şi, având viteză excesivă, a derapat de pe traseu, tamponându-se violent de un copac. Şoferul a decedat la faţa locului, iar celălalt tânăr a decedat la spital”,  a declarat, pentru Jurnal, ofiţerul de presă al INP, Tamara Procopii.

Reprezentanta INP a mai spus că poliţiştii se aflau în afara orelor de serviciu. Medicii afirmă că tânăra care se afla în autoturism rămâne internată în stare gravă, dar stabilă.

„A fost examinată şi s-a constatat că are o contuzie a cutiei toracice şi a coloanei vertebrale, cervico-toracală. Acum este în stare relativ grav-medie. A fost transferată în secţia de traumatologie pentru a continua tratamentul”, a precizat traumatologul de la spitalul raional Ştefan-Vodă, Mihai Malachi.

Cazul este cercetat de poliţie.