Atentat la Nisa: Europenii sunt „uniți și solidari” cu Franța, afirmă șefa diplomației UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene și-au exprimat luni, la Bruxelles, ‘unitatea și solidaritatea’ cu Franța, la patru zile după atentatul de la Nisa, a indicat șefa diplomației europene Federica Mogherini, potrivit AFP.

Miniștrii de externe ai țărilor membre ale UE au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului terorist comis la Nisa în seara zilei de 14 iulie — Ziua Națională a Franței — și soldat cu 84 de morți și peste 300 de răniți, potrivit Agerpres.

„Responsabilitatea noastră nu este doar de a ține minute de reculegere, care sunt importante pentru a arăta unitatea și solidaritatea cu poporul și autoritățile franceze în acest moment dificil pentru întreaga Europă, ci rolul nostru este mai ales de a da răspunsuri eficiente”, a declarat Federica Mogherini înaintea reuniunii miniștrilor de externe din UE.

După atentatele de la Paris din 13 noiembrie 2015, Franța a invocat pentru prima dată articolul 42.7 al Tratatului de la Lisabona, care prevede asistență din partea celorlalte state din UE dacă una dintre cele 28 de țări membre este victima unei agresiuni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...