(VIDEO) Incendiu la Cahul. Focul a cuprins acoperișul unei case și mai multe hectare de vegetație

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un incendiu a cuprins astăzi acoperișul unei case din satul Chircani, comuna Cucoara, raionul Cahul. În condiții de vânt puternic, acesta s-a răspândit către o suprafață considerabilă de iarbă uscată.

În teren, a intervenit inițial o autospecială, iar ulterior au fost cerute ajutoare, astfel încât pentru stingerea focarelor, au acționat în total cinci autospeciale, cu un efectiv de 22 pompieri.

Localizarea incendiului a fost anunțată la ora 12:22 minute, fără ca focul să obțină extindere, intervenția fiind dificilă în condiții de vânt. În total a fost afectată de foc o suprafață de 7 ha de iarbă. Totodată, au fost salvate bunurile materiale din casă, acoperișul căreia a fost cuprins de foc, dar și alte două anexe locuibile și alte obiecte din acele gospodării. De menționat, că suplimentar la fața locului au intervenit și reprezentanți ai formațiunilor de protecție civilă din comună, cu un tractor și cisternă.

În urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit, iar pompierii recomandă prudență maximă în aceste condiții de umeditate redusă și rafale de vînt. Este interzisă igienizarea teritoriilor prin ardere și aruncarea la întîmplare a surselor de foc, pentru evitarea unor astfel de incendii.

Potrivit statisticii, în ultimele 24 de ore, în republică pompierii au intervenit în 34 de cazuri, pentru stingerea focarelor de vegetație, intervenții care au avut loc în raioanele Cimișlia, Ocnița, Edineț, Orhei, Ungheni, Căușeni, Florești, Fălești, Hîncești Nisporeni, Ialoveni și UTA Găgăuzia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...