Prima „Bancă de haine” în Moldova! În Chișinău au fost amplasate cinci boxe de colectare a hainelor//FOTO

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a lansat luni primul proiect de colectare publică de bunuri „Banca de haine”.  Astfel, în prima etapă de proiect, în cinci sectoare ale Chișinăului vor fi amplasate câte o  boxă special amenajată pentru colectarea bunurilor. Ulterior, donațiile colectate vor ajunge la persoanele din întreaga țară care au nevoie acută de ajutor material.

Boxele, parte a proiectului „Banca de haine”,  sunt o premieră pentru Republica Moldova. Conform standardelor internaționale, acestea întrunesc toate condițiile pentru a oferi siguranță donațiilor. Grație proiectului „Banca de haine”, oamenii care vor să facă o donație de bunuri vor avea la îndemână un instrument accesibil ce va facilita procesul de donație.

Donațiile colectate în Chișinău vor fi adunate și triate la Depozitul de bunuri, apoi acestea vor ajunge la persoanele din întreaga țară care au nevoie acută de ajutor material: beneficiari ai proiectelor sociale ale Diaconiei, persoane asistate în cadrul garderobelor sociale din parohiile Mitropoliei Basarbiei, parteneri sociali ai organizației și cazuri sociale unde este nevoie de o intervenție cu donații de bunuri.

“După mai mulți ani în care ne-am obișnuit să primim ajutoare externe, este timpul ca și noi, în interiorul societății noastre, să putem întinde o mână de ajutor aproapelui. Este un efort al Diaconiei, împreună cu partenerii, de oferire a unui mecanism prin care fiecare poate face un gest de milostenie”, a declarat Igor Belei, director Misiunea Socială „Diaconia”.

Diaconia îndeamnă oamenii care vor să facă o donație să respecte câteva reguli:

–          Hainele trebuie să fie curate și îngrijite. 

–          Să fie lucruri și bunuri ce pot fi donate și utilizate cu demnitate. 

–          Donațiile trebuie depozitate în pungi. 

–          Sunt permise în calitate de donații: haine, încălțăminte, jucării, lenjerie de pat. 

Pentru a realiza o donație, găsiți boxele pe următoarele adrese:

Linella 5, Buiucani, str. Onisifor Ghibu 7/2

Linella 4,  Râșcani, bd. Moscova, 10/1

Linella 20, Ciocana, str. Ion Dumeniuc, 12

Linella 36,  Botanica,  str. Decebal 59

Linella 39, Telecentru, str. Miorița 11.

boxe doneaza haine

boxa doneaza haine

haine

boxa doneaza haine

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.