Procesul va începe la ora 14:00, iar membrii şi simpatizanţii Platformei Demnitate şi Adevăr au anunţat că pe durata şedinţei vor protesta în faţa instituţiei şi vor cere eliberarea manifestanţilor. Mama lui Radu Cibotari, unul din cei patru protestatari arestaţi, spune că fiul ei stă închis pe nedrept, iar acum, mai mult ca oricând, societatea trebuie să se consolideze şi să nu permită ca fărădelegile să stea în capul mesei în Republica Moldova.

„Noi nu putem să fim indiferenţi când ţara noastră cu adevărat este îngropată şi înecată în această mocirlă a corupţiei, când la guvernare este o clică de criminali care profită de beneficiile acestei ţări, noi trebuie să ne unim, să avem curajul şi puterea să scoatem, să ne arătăm demnitatea noastră ca naţiune, ca popor. Cei cu verticalitate, vă rog, nu fiţi indiferenţi, veniţi, ieşiţi, să fim mai mulţi”, a declarat Victoria Cibotari.

Amintim că, la şedinţa trecută, avocaţii protestatarilor au depus o cerere de recuzare a completului de judecători, întrucât unul dintre magistraţi, Ghenadie Morozan, este rudă prin afinitate cu vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc. Solicitarea a fost însă respinsă. Ulterior, şedinţa a fost amânată. Precizăm că procesul este monitorizat de reprezentanţii Delegaţiei Uniunii Europene şi ai Ambasadei Germaniei la Chişinău.