„Am fost azi în mai multe sate din ţara mea şi a noastră. Am discutat cu sute de oameni. Am înţeles miza nouă a Coordonatorul răului mare din Moldova. Deja nu mai prinde propaganda plaha-goebesistă a holdingului precum că în ţară e rău deoarece Andrei Năstase deţine 2 terenuri agricole la Teleneşti, donate de mama şi bunicul sau. Lumea înţelege tot mai bine că a fost furată în proporţii imense anume în perioada când Plahotniuc şi vasalii lui din Partidul Democrat au fost la putere împreună cu Filat şi Ghimpu”, a spus Alexandru Slusari.

„Din 2009, nu a fost nici o zi când aşa-zişii democraţi să nu fi participat la jaful (ei spun la administrarea) ţării. În prezent cei care ne-au jecmănit şi vor să ne fure şi în continuare au recurs la o altă tactică. Ei încearcă să perpetueze marea dezamăgire şi indiferenţa poporului Republicii Moldova. Adică, se vorbeşte în gura mare că toţi în jurul nostru sunt hoţi. Da, am fost furaţi de cei de la guvernare. Şi alţii, care vor veni, la fel vor fi hoţi. Se face totul ca oamenii, care au mai rămas în Moldova să piardă ultimul gram de speranţă. Să nu mai creadă că sunt posibile schimbări prin alegeri şi proteste, să se resemneze cu hoţul mare Plahotniuc în fruntea ţării. Să fie aduşi în stare de zombi, care să muncească ca roboţii sau ca robii şi să nu mai gândească la ceea ce se întâmplă cu ei”, a continuat vicepreşedintele Partidului Platforma DA.

În context, Alexandru Slusari a menţionat: „Vă înţeleg dezamăgirea voastră după atâtea încercări inutile de a schimba starea de lucruri în Moldova. Dar viaţa în disperare nu este ieşire din situaţie. Dezamăgirea nu aduce miliardele furate în visteria statului şi nu va sancţiona pe ticăloşii care le-au furat. Dezamăgirea nu va întoarce copiii şi nepoţii acasă şi nu va asigura locuri de muncă pentru ei, mai ales la sate. Dezamăgirea nu va opri furturile tot de la voi. Până la urmă, dezamăgirea ne va aduce în situaţia absolut catastrofală, când acest coordonator cu gaşca sa va fura ultimii bani şi va fugi din ţară, dar noi toţi vom nimeri în situaţia unui colaps social-economic şi haos criminal, când ţara nu va avea nici o guvernare. Vor mişuna prin ţară nişte grupuri de bandiţi, care vor teroriza populaţia rămasă”.

Mai mult, Slusari spune că ţara poate fi salvată prin schimbări radicale politice. „Toate indicele economice şi sociale relevă că Republica Moldova se află în pragul catastrofei naţionale. În această situaţie, ţara poate fi salvată prin schimbări radicale politice, prin venirea la guvernare a unor forte patriotice şi sănătoase, care vor avea voinţa politică să facă reformele necesare pentru toţi cetăţenii noştri, indiferent de etnie, limba vorbită şi opţiuni geopolitice, precum şi să tragă la răspundere pe toţi cei care ne-au furat nu doar ultimii 6 ani, dar pe şi parcursul întregii perioade de independenţă. Să nu permitem ca sentimentele de dezamăgire şi indiferenţă să devină factori principali de influenţă ca ţara să treacă acest prag de catastrofa consecinţele vor fi foarte grave şi ireversibile”, a punctat vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr.