Tentativă de lovitură de stat în Turcia!// FOTO/ VIDEO

UPDATE 00:32. Franța, SUA și Rusia își sfătuiesc cetățenii din Turcia să nu iasă pe străzi și să se pună la adăpost. Accesul la Facebook, Twitter și Youtube a fost restricționat în Turcia.

UPDATE 00: 18. Armata turcă a anunțat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea și menține drepturile omului. Prezentatorul televiziunii turce de stat TRT anunță că țara este condusă acum de un „consiliu al păcii” care va garanta siguranța populației.

Tentativă de lovitură de stat în Turcia! Avioane militare și elicoptere survolează capitala Turciei, Ankara. Pe străzi se aud focuri de armă şi se văd blindate mergând. Totodată, în Istanbul, cel mai mare oraș al țării, ambele poduri peste Bosfor s-au închis. Premierul turc a anunțat că o facțiune din cadrul armatei încearcă să dea o lovitură de stat.

Presa locală scrie că toate cursele de pe aeroportul Ataturk au fost anulate, iat televiziunea de stat și-a suspendat activitatea.

[youtube id=”KA9YS9TnJmY”]

Premierul turc a anunțat că cei responsabili pentru tentativa de lovitură de stat vor plăti cel mai mare preț.  Acesta a precizat că va folosi forța militară împotriva celor care organizează lovitura de stat. Premierul specifică că această încercare de lovitură de stat este organizată de o parte a armatei.

[youtube id=”wdH4mlC_Rqs”]

Armata anunță într-un comunicat că lovitura militară s-a încheiat și că a preluat controlul pentru a a apărea ordinea democratică, promițând că drepturile omului vor fi respectate. Statul de drept trebuie să rămână o prioritate, declară armata. Comunicatul, citit de televiziunile turce, a fost transmis prin e-mail.

[youtube id=”9HSgfV_mJlk”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.