Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.07.2016

Președintele Nicolae Timofti i-a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său francez, François Hollande

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a transmis astăzi, 15 iulie a.c., un mesaj de condoleanțe Președintelui Republicii Franceze, domnul François Hollande, în legătură cu tragicul atac terorist, care a avut loc de Ziua Națională a Franței, la Nisa.

Vă prezentăm în continuare mesajul Președintelui:
 „EXCELENȚĂ,
Am aflat cu profundă indignare și multă tristețe despre atacul extrem de grav produs în orașul Nisa, soldat cu numeroase pierderi de vieți omenești și persoane rănite.

În aceste momente dramatice, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, dorim să transmitem poporului francez întreaga noastră compasiune și susținere, iar familiilor îndoliate – sincere condoleanțe. Gândurile mele se îndreaptă și către cei răniți în acest atac nejustificat și intolerabil, cărora le urez însănătoșire grabnică.
Suntem solidari cu Republica Franceză și condamnăm viguros flagelul terorismului și orice acte de violență. Totodată, țin să reconfirm deplina disponibilitate a Republicii Moldova de a coopera strâns în lupta împotriva unor astfel de amenințări.”

De asemenea, astăzi, un grup de consilieri prezidențiali au depus flori la sediul Ambasadei Republicii Franceze din Chișinău și au semnat, în numele Președintelui Republicii Moldova, în cartea de condoleanțe deschisă de misiunea diplomatică franceză, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus