Se amână împrumutul de 150 de milioane de euro din partea României

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un acord între Fondul Monetar Internațional (FMI) și Guvernul Republicii Moldova nu a fost semnat, urmând ca negocierile să continue la Washington, a anunțat Ivanna Vladkova-Hollar, șefa misiunii de experți a Fondului, care s-a aflat la Chișinău în perioada 5-15 iulie.

După amânarea acordului cu FMI, Republica Moldova va fi nevoită să mai aștepte până când România va oferi împrumutul de 150 de milioane de euro, întrucât autoritățile de la București au declarat, în repetate rânduri, că sunt pregătite să livreze banii doar după semnarea unui acord tehnic cu FMI.

Atât premierul Dacian Cioloș, cât și noul Ambasador al României la Chișinău, Daniel Ioniță, au declarat că România este pregătită să livreze Republicii Moldova prima tranșă a împrumutului de 150 de milioane de euro, după semnarea unui acord tehnic cu FMI.

Printre solicitările care au fost transmise Chișinăului se mai află numirea unui guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova, implementarea Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE, aprobarea pachetului de măsuri anticorupție și un alt pachet de legi referitoare la mediul de afaceri.

Împrumutul în valoare de 150 de milioane de euro oferit de România este rambursabil, pe o perioadă de cinci ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...