Principală  —  Ştiri   —   (DOC) Primăria Bulboaca, în vizorul…

(DOC) Primăria Bulboaca, în vizorul procurorilor

Mai mulți aleși locali din Bulboaca, Anenii Noi, sunt acuzați de falsificarea unei licitații pentru selectarea firmei ce urma să facă reparații în școala din localitate. Situ­a­ția a ajuns în vizo­rul pro­cu­ra­tu­rii Ane­nii Noi, care a ini­țiat o cauză penală pen­tru abuz de ser­vi­ciu.

Cazul datează din luna noiembrie 2015, când administrația locală a constatat că la Liceul Teoretic “A. Guzun” din s.Bulboaca, r-nul Anenii Noi, ar fi fost deteriorat peretele despărțitor din blocul sanitar. Atunci, o comisie raională creată ad-hoc, într-un act de constatare, menționa că deteriorările pot crea situații excepționale, iar „deformările pot fi cauzate de infiltrarea apei de la apeduct sau canalizare”  (DOC).

Hotarirea 08Suspiciunea de abatere de la legislație a apărut după ce primarul din Bulboaca ar fi creat o nouă comisie pentru achiziții, asta în condițiile în care exista deja un grup de lucru pentru licitații, aprobat de Consiliul local la data de 22.10.2015. Comisia în noua sa componență a desemnat în regim de urgență un agent economic pentru a efectua lucrările de construcție la preț de 353 472,17 de lei, echivalentul a cca. 16.000 de euro (CONTRACT DE ANTREPRIZĂ – pag. 1, pag. 2, pag.3).

Potrivit persoanei care a sesizat cazul autorităților, reparația unui perete, schimbarea țevilor și amenajarea gresiei și faianțe nu avea cum să coste 16 000 de euro.

Contactat telefonic, Victor Jereghi, primarul s.Bulboaca, a declarat că, totuși, a existat o evaluare a costurilor lucrărilor. Alesul local susține că agentul economic SRL „Programacons” a fost selectat „din cauza că este unicul din localitate din domeniul construcțiilor, disponibil de a executa lucrările de urgență”, iar în urma negocierilor s-a convenit a încheia contractul pentru suma de 353 472,17 lei.

ZrXpUrqoMf8
pW1xv6rdvnk

Deși primarul susține că în urma verificărilor pe care le-au făcut CNA nu s-ar fi constatat nereguli, contactat telefonic, Mihai Nicolai, procuror în Procuratura raionului Anenii Noi, confirmă că are în gestiune un dosar penal pe acest fapt. Totodată, acesta a refuzat să ne comunice ce calitate au persoanele care figurează în acest dosar.