Un elev din Moldova a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lotul Olimpic din Republica Moldova a obținut o Medalie de bronz și 3 Mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată în perioada 06 – 16 iulie 2016, la Hong Kong, China. Pentru locurile premiante au concurat 604 elevi din 109 țări.

După cum a informat reprezentantul Ministerului Educației Valentina Ceapa, din echipa națională au făcut parte 6 elevi de la Liceul Teoretic „Orizont” din Chişinău și 2 membri ai Institutului de Matematică și Informatică al Academiei de Științe a Moldovei.

„Medalia de bronz a fost cucerită de Cezar Port elev în clasa a XII-a, iar colegii lui, Mihail Țarigradschi (clasa a XII-a), Tudor Șarpe (clasa a IX-a) și Valeriu Cojocari (clasa a XI-a) – au obținut Mențiuni de onoare.
Ministerul Educației îi felicită pe elevii olimpici, precum și pe profesorii acestora”, a spus Valentina Ceapa.

Anul curent a avut loc cea de a 57-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, reunind țări precum SUA, China, Japonia, Italia, România, Rusia etc. Elevii din Republica Moldova au luat parte la această competiție pentru al 24-lea an consecutiv, cucerind, în total, 5 medalii de aur, 19 – de argint, 45 – de bronz și 32 de Mențiuni de onoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...