14:46:28 29.03.2024
Stiri

Festivalul „CIVIC FEST” REVINE. Locație INEDITĂ în acest an

Social 15.07.2016 14:00 Vizualizări871 Autor: Ziarul National
Festivalul „CIVIC FEST” REVINE. Locație INEDITĂ în acest an civicfest.md


Locație nouă în acest an pentru desfășurarea Festivalului Internațional „CIVIC FEST 2016” care își propune să îmbine perfect utilul cu plăcutul.

„CIVIC FEST 2016” va avea loc, în acest an, pe 6-7 august, la Furceni, Parcul Național Orhei, între orele 11.00-16.00, iar pe 23 septembrie - la Muzeul Național de Artă, Chișinău, str. 31 August 1989, 115, de la ora 9.00 până la 18.00.

În premieră, pe 6 și 7 august curent, „CIVIC FEST” se va desfășura în parteneriat cu Festivalul Internațional de muzică „GUSTAR”, la Furceni, Parcul Național Orhei, într-un format special, care va reuni sub genericul „Zilele Societății Civile” oameni frumoși, proiecte de succes și parteneri generoși și va delecta participanții prin concerte şi expoziţii de artă, ateliere de creaţie şi expoziţii handmade, acțiuni civice și Târg-ul ONG-urilor, astfel încât să se simtă bine nu doar mintea, ci și sufletul.

„Parteneriatul dintre GUSTAR și CIVIC FEST este o premieră promițătoare cu un potențial valoros, care cu siguranță va fi o adevărată sărbătoare a diversității, multiculturalității și implicării civice. Susținem această împletire inspirată a eforturilor comune a unuia dintre cele mai mari festivaluri muzicale și unuia dintre cele mai sociale festivaluri ale anului din Republica Moldova, menite să promoveze atât cultura națională și muzica de calitate, cât și implicarea activă a tuturor actorilor societății civile in dezvoltarea comunităților. Astăzi, ca niciodată, avem nevoie de un suflu nou, mai multă energie și entuziasm pentru un dialog deschis în societatea moldovenească, dar și un spirit civic mai activ al oamenilor de rând”, susține Sorin Mereacre, președintele Fundatiei Est-Europene.

Și la această ediție, organizatorii prezintă un program interactiv, productiv și util.

Evenimentul va aduce pe aceeași scenă ONG-uri, proiecte și idei care schimbă Moldova în fiecare ziși merită să fie cunoscute de întreaga societate și, în același timp, va propune un șir de activități civice, ateliere de creaţie, expoziţii, concerte de muzică în aer liber, astfel ca fiecare participant să savureze orice clipă cît mai vesel și plăcut.

„Urmând tradiția edițiilor precedente, anul acesta CIVIC FEST oferă și mai multe oportunități de implicare și participare pentru reprezentanții societatății civile, în special, e vorba de 6-7 august, unde vor fi organizate un șir de activitati interactive în aer liber: sesiuni de networking, ateliere de creație și inițiative civice, Târg-ul ONG-urilor, expoziții și concerte etc. Iar pe 23 septembrie curent, se vor prezenta cele mai reușite proiecte și realizări în domeniulantreprenoriatului și integrării sociale, participării femeilor în procesele decizionale și funcțiile de reprezentare, asigurării și promovării unui proces electoral transparent și democrat, participării tinerilor în dezvoltarea locală”,menționează Tudor Ștefan, președintele AO „Synergetica Eur/Est” și fondatorul Festivalului CIVIC FEST.

În lista invitaților de onoare sunt incluși reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai administraţiei publice centrale și locale, sectorului de afaceri, societății civile, comunității internaționale și diplomatice, experți independenți și mass-media.

Reprezentanții ONG-urilor care doresc să-și prezinte proiectul, istoria de succes, atelierul de creație, acțiunea civică, flashmob-ul sau expoziția realizărilor în cadrul „CIVIC FEST 2016” sunt rugați să se înregistreze, în prealabil, prin e-mail, prezentând datele corespunzătoare (nume, organizație, activitate) la adresa de e-mail office@civicfest.md, pentru 6-7 august, până pe data de 29 iulie curent, iar pentru 23 septembrie - până pe data de 16 septembrie.

Organizațiile înregistrate vor beneficia de participare gratuită, cort 3mx3m, mese, scaune, pauză de cafea, transport tur/retur.

CIVIC FEST 2016 este organizat și implementat de către Asociația Obștească „Synergetica Eur/Est” cu suportul oferit de către Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, în parteneriat cu Festivalul de muzică GUSTAR, Întreprinderea Socială „Floare de Cireș”, AO „Eco-Răzeni”, Academia Nicolae Dumitrescu, YouthBank Moldova, Centrul Național al Tineretului iYoung și Muzeul Național de Artă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md