„Spectacolul de prost gust cu Leancă în rol de păcălici a fost făcut pentru a-l scoate pe acesta din joc fără a-i supăra pe europeni şi americani, lucru care nu s-a întâmplat, spre binele nostru. De acum încolo, partenerii noştri au înţeles că au de a face cu nişte şarlatani de soi, nişte hoţi şi jefuitori ordinari de bănci”, susţine Vasile Năstase, preşedintele Asociaţiei APOLLO.

Referitor la candidatul desemnat la funcţia de premier, Chiril Gaburici, jurnalistul afirmă că acesta va face bunul plac al lui Filat şi Plahotniuc.

„Cu Gaburici Valoghii au dat-o zdravăn în bară. Fiind naşul lui Bănăruc (membru PLDM şi funcţionar în guvernul Filat, n.r.), să ne întrebăm cine e finul ca să ştim cine e naşul! Păi finul e casierul banilor negri ai lui Filat, pe care-i ţinea la guvern! Vă amintiţi de peste 40 de mii de dolari,1.500 de euro şi aproape 25 de mii de lei, găsiţi de slugile lui Plahotniuc în seiful bănăriucului, după ce Păpuşarul s-a răzbunat pe „bazarul” lui Filat?! Exact aşa cum era Filat casierul banilor negri şi murdari ai PD-ului de până la Plahotniuc şi Lupu, în acest caz existând mărturii semnalate deja în presă. În concluzie, Gaburici este naşul şantajabil al casierului lui Filat, care va executa fără crâcnire toate mişmaşurile puse la cale de Păpuşar şi Contrabandist, în vederea jefuirii fără scrupule a Moldovei şi deturnării cât mai perfide a cursului proeuropean declarat şi mimat timp de cinci ani de către oligarhia criminală”, scrie jurnalistul Vasile Năstase.

Chiril Gaburici a fost desemnat ieri de către şeful statului la funcţia de prim-ministru, în urma propunerii PLDM. Anterior, PCRM a dat de înţeles că va susţine o candidatură din mediul de afaceri, iar PD a anunţat deja că îl va susţine pe Gaburici.

La rândul său, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că Chiril Gaburici este o persoană pe placul lui Vladimir Voronin şi că PLDM i-a satisfăcut dorinţa. Totodată, liberalii au spus că nu-l vor vota pe Gaburici la funcţia de premier, în cazul în care aceasta va fi desemnat, în condiţiile în care PLDM şi PD nu respectă cerinţele PL, la care s-a ajuns în urma consultărilor de la Aeroport, cu reprezentanţii familiilor europene.