Reacția lui Filip la declarațiile Maiei Sandu: Un gest iresponsabil

Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu o reacție la declarațiile liderului PAS, Maia Sandu, privind negocierile cu Fondul Monetar Internațional.

Acesta a condamnat mesajul Maiei Sandu, calificându-l drept “iresponsabil și cinic față de cetățenii Republicii Moldova”.

Adresez un apel reprezentanților clasei politice să dea dovadă de maximă responsabilitate în privința temelor care vizează interesul național, cum este și cea privind negocierile Guvernului cu Fondul Monetar Internațional. Am luat act cu suprindere de solicitarea publică făcută de liderul PAS, Maia Sandu, prin care cere FMI să nu semneze un nou program cu Republica Moldova.

Consider gestul doamnei Maia Sandu ca fiind iresponsabil și cinic față de cetățenii Republicii Moldova, în situația în care chiar liderul PAS a insistat, anterior, că un acord cu FMI este vital. Apreciez că astfel de gesturi politicianiste nu fac decât să încerce să blocheze relansarea economică a țării, lucru care ar fi în detrimentul Repubicii Moldova și al cetățenilor ei.

Lipsa unui acord cu FMI ar însemna și lipsa altor finanțări străine, iar acest lucru ar putea duce la un blocaj economic extrem de periculos, inclusiv la o criză socială profundă. Vă rog, renunțați la discursuri demagogice, nu mai puneți mai presus de interesul țării, interese politice cinice, care ar putea afecta cetățenii pe termen lung, a declarat oficialul.

Menționăm că Maia Sandu a lansat joi pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă către Fondul Monetar Internaţional, în care solicită ca acesta să nu încheie niciun acord cu Guvernul de la Chişinău, până nu vor fi asigurate responsabilizarea și transparența procesului în elucidarea fraudei bancare.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.