Nume
Parola
Vizualizări: 4927
INVITAȚIE PENTRU PRESĂ / Eveniment în premieră în RM
Chișinău, 14 Iulie 2016 — Cine?: Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului; Organizația Mondială a Sănătății; Asociația SOMATO;

Ce?: Dialog neformal dintre grupuri de persoane cu dizabiltăți psiho-sociale și intelectuale, și diverși actori naționali și internaționali – „Eu sunt important! Drepturile mele contează!”;

Unde?: Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Chișinău, str. 31 August 1989 nr.121 „a”;

Când?: 19 iulie 2016, ora 11:00-14:00.

* * *

Detalii despre eveniment, agenda***: Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și Asociația Obștească SOMATO, vă invită la un eveniment organizat în premieră în Republica Moldova: Dialog neformal dintre grupuri de persoane cu dizabiltăți psiho-sociale și intelectuale, și diverși actori naționali și internaționali – „Eu sunt important! Drepturile mele contează!”.

Evenimentul se va desfășura la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Chișinău, str. 31 August 1989 nr.121 A, în data de 19 iulie 2016, între orele 11:00 și 14:00.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai șapte grupuri de persoane cu dizabilități psiho-scoiale și intelectuale din: Bălți, Soroca, Ungheni, Orhei, Cimișlia, Cahul și Chișinău. Vor participa oficiali din cadrul ONU, ambasadelor, Consiliului de egalitate, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Sănătății și alte ministere de resort.

Evenimentul va oferi posibilitatea grupurilor de persoane cu dizabilități psiho-sociale și intelectuale să se întâlnească și să comunice cu reprezentanți ai diverselor instituții cu privire la protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități psiho-sociale și intelectuale în Republica Moldova și posibile soluții pentru îmbunătățirea situației.

Va funcționa o expoziție de lucrări ale persoanelor cu dizabilități psiho-sociale și intelectuale cu posibilitatea de a cumpăra unele creații. La fel, va funcționa o tablă interactivă care va oferi oportunități de învățare a terminologiei corecte ce ține de persoanele cu dizabilități.

Vă mulțumim anticipat și vă așteptăm!

*** Agenda evenimentului:

11:00 – 11:30 Înregistrarea participanților;
11:30 – 12:00 Deschiderea oficială. Promovarea mesajelor-cheie;
12:00 – 12:30 Înmânarea trofeelor pentru activism, motivație și implicare;
12:30 – 13:30 Comunicare neformală, recital de poezie, expoziție, jocuri interactive, furchette;
13:30 – 14:00 Jazz performance și încheierea evenimentului.