20:05:16 25.04.2024
Stiri

Iurie Leancă REGRETĂ că nu a reuşit să finalizeze lucrurile începute în calitate de premier. Ce crede despre Gaburici

Politică 15.02.2015 13:28 Vizualizări2062 Autor: Ziarul National
Iurie Leancă REGRETĂ că nu a reuşit să finalizeze lucrurile începute în calitate de premier. Ce crede despre Gaburici


Premierul în exerciţiu, Iurie Leancă, susţine că avea „premisele necesare şi sprijinul din afară” pentru combaterea corupţiei, reformarea justiţiei şi îmbunătăţirea vieţii cetăţeanului din R. Moldova, iar acum are „anumite regrete” legate de faptul că nu poate continua lucrurile începute în calitate de prim-ministru.

„Bineînţeles că anumite regrete există. Fiindcă am lansat mai multe proiecte, am continuat mai multe activităţi iniţiate încă din 2009 şi aş fi dorit foarte mult să le finalizez. Pe de altă parte, există multiple provocări, cum ar fi lupta cu corupţia, reforma justiţiei, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi bunăstării populaţiei. Şi aveam premisele necesare pentru acest lucru, aveam şi sprijinul din afară. Dar altfel, nu am regrete acum că nu voi putea continua, fiindcă am poziţia de membru al Parlamentului. Această poziţie îţi permite să ai o activitate intensă, eşti mai puţin încorsetat, astfel încât voi continua activitatea mea”, a declarat Iurie Leancă într-un interviu pentru „Europa Liberă”.

Vicepreşedintele liberal-democrat a mai spus că, pe moment, nu intenţionează să părăsească partidul din care face parte, dar va urmări atent cum acesta îşi va respecta angajamentele asumate faţă de electorat.

„Din păcate, urbea noastră e plină de zvonuri şi deseori lansate de cei care numai bine nu doresc nici ţării, nici formaţiunii din care fac parte. Nu am această intenţie să părăsesc PLDM-ul, cel puţin nu în situaţia de astăzi. Dar ceea ce contează foarte mult pentru mine este să vedem în ce măsură PLDM-ul îşi respectă angajamentele luate faţă de electorat, faţă de partenerii săi din afară. Principiile PLDM-ului au fost corecte, poziţia PLDM-ului a fost corectă. Unul dintre aceste obiective a fost un anticomunism şi nu un anticomunism de peşteră, cum se numea, ci unul bazat pe faptul că comuniştii ne-au făcut atâta rău în istoria noastră mai recentă, din secolul XX. Nu cred în capacitatea lor de a-şi schimba în totalitate instinctele şi reflexele. Pe acest motiv, sigur că voi judeca în funcţie de cum va evolua relaţia dintre Partidul Liberal Democrat şi, de exemplu, Partidul Comuniştilor”, a mai declarat Iurie Leancă.

Acesta a spus că îl cunoaşte pe candidatul desemnat la funcţia de premier, Chiril Gaburici: „În ceea ce priveşte candidatura domnului Gaburici, eu nu am obiecţii. Îl cunosc, îl apreciez. Cum se va manifesta pe viitor, îmi vine greu să fac acum aceste comentarii”.

Totuşi, Iurie Leancă afirmă că nu va vota Cabinetul Gaburici, dacă nu va exista o majoritate parlamentară între PLDM, PD şi PL.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md