Avizul i-a luat prin surprindere pe delegaţii adunării, unii din ei încercând să obiecteze, fără şanse de succes însă. Cererea de demisie a fost supusă votului celor prezenţi şi cu majoritate de voturi a fost acceptată.

Mai multe discuţii a trezit propunerea candidaturii noului preşedinte, unde ex-preşedintele a precizat că, dacă adunarea nu alege candidatura propusă de el, nu va mai susţine federaţia.

În buletinele de vot a fost inclus doar numele unei singure persoane, al omului de afaceri Ion Vinaga. 34 din cei 39 de membri ai federaţiei prezenţi la adunare au votat „pro”, Ion Vinaga fiind astfel ales preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Judo.

Candidatura noului preşedinte nu a stârnit prea multe discuţii, deoarece majoritatea celor prezenţi la adunare erau la curent că, în ultimele 3 luni de zile, Ion Vinaga a ajutat substanţial judocanii moldoveni, procurând pentru aceştia echipamente performante şi plătindu-le deplasările în cantonamente şi la competiţiile internaţionale.

VEACESLAV MANOLACHE, ex-preşedintele FMJ:
,,Eu am condus federaţia timp de 15 ani şi am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, dar cred că acum trebuie să vină forţe noi, tinere. Mie-mi pare rău că nu am reuşit să obţinem o medalie la Jocurile Olimpice. Eu şi pe viitor am să ajut federaţia, judoul din republică.”

ION VINAGA, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Judo: 
,,A fost o decizie bine determinată deoarece, cu 2-3 luni în urmă, noi am fost pe tot teritoriul Republicii Moldova, am văzut toate condiţiile şi modurile în care lucrează antrenorii. Asta a fost decizia noastră: să-i susţinem,  să mergem împreună şi să facem un viitor mai prosper pentru sportivii noştri. Există potenţial pentru realizări mai mari. De promis pot să promit numai un lucru: că vom munci şi ne vom strădui să schimbăm lucrurile spre bine.”

Ion Vinaga este un om de afaceri în vârstă  de până la 30 de ani. Nu a făcut sport de performanţă, dar în copilărie a practicat judo la şcoala sportivă din satul natal Cărpineni, Hânceşti, unde a fost coleg cu sportivi cunoscuţi ca Oleg Creţu, Andrei Golban, Eugen Rusu şi alţii.

Noul preşedinte al federaţiei de judo Ion Vinaga a mai declarat că doreşte să facă anumite remanieri în componenţa biroului federal şi în calendarul competiţional intern.