Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.07.2016

Avocaţi din capitală condamnaţi pentru trafic de influenţă

Procuratura Anticorupţie anunţă despre condamnarea a doi avocaţi din capitală pentru comiterea traficului de influenţă.

Procurorii au demonstrat în primul caz, că în iunie 2014 un avocat din cadrul Biroului asociat de avocaţi sect.Rîşcani a extorcat de la o deţinută, condamnată pentru trafic de fiinţe umane, suma de 4500 euro, susţinând că poate influenţa oamenii legii la emiterea unei decizii favorabile în privinţa acesteia. Ca rezultat al măsurilor speciale de investigaţie, avocatul a fost reţinut în flagrant, imediat după primirea primei tranşe de 1500 euro.

Pentru comiterea acţiunilor ilegale, recent, avocatul a fost condamnat la amendă penală în sumă de 3 mii de lei, cu privarea de dreptul de a activa în calitate de avocat timp de 3 ani.

Într-un alt caz, în aprilie 2015, un avocat din capitală a pretins şi primit de la clientul său, învinuit de conducerea automobilului în stare de ebrietate alcoolică, 1200 de euro susținând că poate determina oamenii legii să dispună încetarea urmăririi penale și aplicarea unei pedepse contravenționale în privința învinuitului. Recent, pentru cele incriminate de procurori, avocatul a fost condamnat la amendă în sumă de 4 mii de lei.

În ambele cazuri sentinţele sunt cu drept de atac în modul stabilit de lege, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus