Reprezentantul Primăriei capitalei a declarat după încheierea şedinţei că este de acord ca această cauză să fie examinată la orice judecătorie, doar ca procesul să fie cât mai operativ.

„Suntem gata să examinăm la orice instanţă cu condiţia că în scurt timp să fie o hotărâre de instanţă de judecată în privinţa acestui litigiu. Cineva are intenţii să ducă la nesfârşit acest proces. Suntem gata de examinare cum dosarul o să ajungă în instanţa competentă, care este judecătoria Ialoveni”, a menţionat Valeriu Bogdan, jurist Primăria capitalei.

De cealaltă parte, avocatul lui Liviu Vovc susţine că procesul se tergiversează din cauza greşelilor comise de Primărie şi în niciun caz din vina apărătorilor.

„Acea tergiversare la care face aluzie reprezentantul Primăriei se datorează din capul locului tot Primăriei. Din cauza gafelor enorme care au fost comise la depunerea cererii de chemare în judecată şi nu au fost respectate cerinţe elementare de indicare a domiciliului corect, de dobândire a unei copii de pe acel buletin. Toate aceste momente fac imposibilă examinarea cauzei în fond anume din cauza reclamantului”, a spus avocatul Iulian Rusanovschi

Totodată, membrul Platformei Civice ,,Demnitate şi Adevăr" Liviu Vovc susţine că va depune o cerere de recurs la Curtea de Apel Chişinău, întrucât chemarea sa în instanţă nu corespunde normelor legale.

„Astăzi am reuşit să le stricăm planurile lor, lui Andrei Năstase i-a fost scos numele de pârât, însă luând în considerare că a fost scoasă şi Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, i-a fost scos numele de pârât, inclusiv eu nu am fost chemat în judecată nu ca persoană fizică, dar ca reprezentant al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, consider că această cerere de chemare în judecată trebuie să fie anulată, iar Primăria să vină în sfârşit cu o cerere de chemare în judecată formulată corect, astfel cum spune legislaţia RM”, a declarat Liviu Vovc.

Amintim că Primăria i-a cerut în instanţă Platformei „Demnitate şi Adevăr” să demonteze corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a efectua lucrări de reparaţie. Pe de altă parte, membrii organizaţiei au catalogat cererea autorităţilor locale ca fiind o comandă a guvernării pentru a stopa protestul din centrul capitalei. Corturile au fost instalate încă pe 6 septembrie 2015, când s-a desfăşurat cel mai amplu protest organizat de Platforma „Demnitate şi Adevăr”. Manifestanţii au votat o proclamaţie ce conţinea mai multe revendicări, printre care alegerea şi demiterea şefului statului prin vot direct, reducerea numărului deputaţilor de la 101 la 71 şi limitarea imunităţii parlamentare.