Filip despre problema medicamentelor: Am dispus sancțiuni pentru Ministrul Sănătății

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, că problema medicamentelor nu a fost soluționată. În context, el a cerut sancțiuni disciplinare pentru Ministrul Sănătății și directorului Agenției Medicamentului.

“La începutul lunii martie am aprobat un Plan de acțiuni, în care sunt indicate 41 de acțiuni, dintre care 23 trebuiau să fie realizate până pe 1 iulie. Doar cinci din aceste acțiuni au fost îndeplinite. Este o abordare iresponsabilă, vreau să fie respectată în tocmai dispoziția mea. Am primit explicații sterile pe care nu le accept. Am impresia că am pornit un proiect important, dar nu știu dacă o să-l pot duce la capăt cu oamenii cu care am pornit. Am dispus sanțiuni disciplinare pentru ministrul Sănătății și directorul Agenției Medicamentului, Vladislav Zara, care nu și-au îndeplinit actiunile. Eu nu am de gând să merg mai departe pe avertismente. Să vedem dacă avem capacitate să rezolvăm, dacă nu, să lăsăm locul la alții care pot face față”, a explicat Filip.

Totodată, oficialul a dispus completarea listei cu preparate compensate şi diminuarea costurilor de spitalizare.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.