Fostul primar democrat de la Nisporeni, reținut pentru escrocherie

Procuratura Generală l-a reținut pe Ion Gangan, care a avut două mandate de primar în orașul Nisporeni, pentru escrocherie. Acesta s-a aflat la conducerea orașului în perioada 2007-2015.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de către serviciul de presă al Procuraturii.

În presă apare că Ion Gangan a fost implicat de-a lungul anilor în diverse scandaluri. Fiind primar, Ion Gangan nu a declarat în ultimii ani firma soției, o întreprindere individuală activă, cu afaceri în raion.

În anul 2010, ziarul “Timpul” scria că acesta a fost implicat într-o bătaie cu Ion Robu, pe atunci preşedinte al Organizaţiei teritoriale Nisporeni a PLDM. Robu a povestit că s-a dus la primar să discute problema unui teren din centrul orașului, dar s-a ales cu un pumn în față.

În timpul alegerilor pentru funcția de președinte al României, din noiembrie 2014, numele primarului Gangan a figurat în celebrul deja scandal al ceasurilor oferite celor care votau pentru candidatul PSD, Victor Ponta, susținut în Republica Moldova de PDM. În camera de unde erau oferite ceasurile și chiar banii (câte 50 de lei) se află sediul Oficiul Stării Civile din Nisporeni.

imagine simbol

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.