Medic oftalmolog, reținut cu mită

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un medic oftalmolog din Floreşti a fost reţinut de ofițerii DGT „Nord” a CNA şi procurori cu puţin timp în urmă. Acesta este bănuit de corupere pasivă.

Denunțătorul, în plângerea sa, a invocat faptul că, doctorul, tot el membru al Comisiei de expertiză medico-militară, ar fi pretins şi primit 100 de euro pentru a emite o concluzie negativă privind aptitudinea de înrolare în rândurile forțelor armate ale Republicii Moldova.

Pe faptele expuse în denunț a fost pornită o cauză penală. În rezultatul măsurilor speciale de investigație şi a acțiunilor de urmărire penală, oftalmologul a fost prins în flagrant după primirea banilor extorcați. Suspectul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reținut pe un termen de 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...