Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Decizia instanței pe cazul Primarul…

Decizia instanței pe cazul Primarul mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă vs. Platforma Demnitate și Adevăr

Azi, judecătoria Centru din mun. Chișinău, a decis încetarea procesului civil în privința lui Andrei Năstase intentat de către primarul or. Chișinău lui Liviu Vovc și lui Năstase privind sistarea desfășurării întrunirii, evacuarea corturilor și construcțiilor ușor demontabile. Cererea reprezentanților lui Liviu Vovc de încetare a procesului civil în privința acestuia a fost respinsă.

„Andrei Năstase nu poate apărea ca reprezentant al Platformei „Demnitate și Adevăr”, pentru că asemenea entitate nu există, nu e înregistrată. PDA nu apare nincăieri nici ca persoană juridică, nici ca ONG, deci conform Codului de procedură civilă, nu poate apărea ca parte în procesul de judecată”, a menționat avocatul Valeriu Bogdan. Acesta a adăugat că „cineva are intenția să ducă la nesfârșit acest proces”, iar „demararea lucrărilor este în întârziere din cauza faptului că sunt corturi în piață. Sunt riscuri pentru că sunt și persoane fizice acolo”, a spus avocatul, evitând să se expună în privința unor posibile pierderi materiale.

Pe de altă parte, avocatul Iulian Rusanovschi a declarat că în ce privește încetarea procesului împotriva lui Andrei Năstase, instanța a făcut un act perfect de justiție, iar în privința lui Liviu Vovc doar judecătoria Ialoveni este competentă în a se expune.

Ca răspuns la declarațiile reprezentantului primăriei, Rusanovschi a spus că „tergiversarea lucrărilor de reparație se face tot din cauza primăriei, întrucât nu au fost respectate cerințe elementare care fac imposibile examinarea cauzei în fond. Prejudiciile la care se fac aluzii sunt inexistente, altfel primăria ar fi făcut cereri în această privință. Nu uitați că protestul e autorizat până la finele anului curent. Astfel, primăria se contrazice”, a conchis Rusanovschi.