O nouă tendinţă! Ruşii au început să-şi numească copiii Sevastopol, Djaz şi Vizantia

O nouă tendinţă au înregistrat oficiile stării civile din Moscova – în 2014 în capitala rusă au apărut copii ce vor avea prenume ca Sevastopol, Djaz, Vizantia, Sila (Putere), Rassvet (Răsărit) şi Luna.

Un anunţ în acest sens a fost făcut săptămâna curentă de Irina Muraviova, şefa direcţiei stării civile din capitala rusă.

“Prenume ca Luna şi Rassvet au mai fost înregistrate, dar iată Sevastopol, Djaz, Vizantia şi Sila noi am înregistrat pentru prima dată. Cred că are o legătură cu situaţia politică din lume”, a menţionat funcţionara, citată de presa de la Moscova.

Aceasta a subliniat că pentru prenume ciudate au optat părinţii de băieţi.

Muraviova a mai spus că cele mai populare prenume pentru nou-născuţi au fost în anul trecut la Moscova Alexandr şi Sofia.

De notat că în Republica Moldova cele mai populare prenume în 2014 au fost Sofia şi Maxim.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.