Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Seminar de instruire pentru funcționarii Primăriei Chișinău pe subiectul e-Guvernare

   1685

Funcționarii din cadrul Primăriei municipiului Chișinău și a subdiviziunilor structurale au participat astăzi la un seminar de instruire pe tema "Experiența Centrului de guvernare electronică (e-GOV). Oportunități pentru APL Chișinău". Cursul a fost prezentat de către Iurie Țurcanu, director executiv, Centrul de Guvernare Electronică.

Seminarul de față este primul dintr-un șir de evenimente de acest fel organizat pentru funcționarii din cadrul Primăriei Chișinău și a subdiviziunilor structurale, având scopul de a stabili problemele cu care se confruntă structurile municipale vizavi de prestarea serviciilor electronice cetățenilor.

Potrivit formatorului seminarului, "e-Guvernare", înseamnă guvernare eficientă, atât în scopul de a oferi cetățeanului un serviciu calitativ, cât și eficiență în interiorul entității prestatoare de servicii.

"Serviciile publice modernizate sunt servicii publice electronice", a mai subliniat Iurie Țurcanu de la Centrul de Guvernare Electronică. Aceste servicii pot fi accesate la distanță, cetățeanul pierde mai puțin timp în acest scop, de aceste servicii pot beneficia și cetățenii aflați peste hotare și se exclude factorul uman, în sensul că va fi minimalizat fenomenul corupției, "or, computerele nu iau mită", a specificat formatorul seminarului.

Iurie Țurcanu a mai recomandat autorităților municipale ca serviciile electronice prestate de către APL Chișinău să se regăsească pe portalul guvernamental al serviciilor publice servicii.gov.md.

Potrivit HG nr. 710 din 20.09.2016, către anul 2020 toate serviciile publice trebuie să fie oferite și în formă electronică, accesibile prin rețeaua INTERNET. 

  

Direcţia Relaţii Publice,  
Primăria mun. Chişinău