Viteza a fost pricipala cauză a accidentelor care s-au produs în anul 2014. Aproape 27 la sută din totalul tragediilor care au avut loc pe şosele, au fost provocate de şoferi vitezomani. În urma acestora, 133 de persoane şi-au pierdut viaţa. 04.39

La un pas de tragedie au fost şi doi tineri din Donduşeni. Din cauza vitezei excesive, şoferul de 26 de ani a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent cu maşina de un copac. În urma impactului, conducătorul auto şi pasagerul său au fost grav răniţi.

Un alt accident provocat de viteză s-a produs în localitatea Peresecina, raionul Orhei. Maşina în care se afla o familie, doi soţi şi doi copii minori, a scăpat de sub control şi s-a ciocnit cu un alt autoturism care venea din sens opus. Patru persoane au suferit diverse traumatisme în urma accidentului.

De la începutul acestui an, circa 9 mii de conducători auto s-au ales cu amenzi după ce au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. Poliţiştii le recomandă şoferilor să nu circule cu viteză excesivă şi să fie mai atenţi în trafic pentru a evita eventuale tragedii.