(DOC) Dorin Chirtoacă a primit notificarea în care se cere referendum pentru demiterea sa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea consilierilor din CMC în special din fracțiunile PSRM, PPEM și Partidul Nostru împreună cu reprezentanții societății civile au convenit asupra adoptării unei agendei comune de acțiuni în cadrul pregătirii procesului de organizare și desfășurare a referendumului cu privire la demisia primarului general de Chișinău Dorin Chirtoacă. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă la primăria capitalei.

Astfel, politicienii și activiștii civici fac apel către chișinăuieni să se implice activ în procesul de colectare a semnăturilor privind demararea referendumului de demitere a primarului.

„Astăzi se împlinește un an de când Dorin Chirtoacă a fost reales în funcția de primar al Chișinăului și legea ne permite să-l notificăm despre faptul că în scurt timp va avea loc ședința de constituire a grupului de inițiativă privind organizarea referendumului de demitere a primarului general. Avem această notificare, semnată de consilieri municipali și activiști civici, și vom merge să o înregistrăm și să o lăsăm în oficiul primarului, pentru că așa prevede legea”, a spus membrul societății civile Victor Chironda.

Potrivit lui Chironda, după ce instanța va înregistra oficial grupul de inițiativă și va elibera listele pentru colectarea semnăturilor, va fi demarat și procesul de colectare a acestora în vederea inițierii referendumului de demitere a primarului general.

„Solicitarea organizării referendumului local este dreptul consituțional al locuitorilor unui oraș și nu înseamnă neapărat demiterea Primarului. Oamenii vor putea veni la vot și vor susține sau nu inițiativa noastră”, a mai spus activistul.

Totodată, acesta a făcut un apel către chișinăuieni să-și lase datele de contact pe formularul de pe site-ul www.referendumchisinau.wordpress.com și să se informeze despre procesul inițiat de consilierii din CMC și activiștii civici.
notificare2


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...