Cât de profitabil este transportul public nocturn; RTEC anunță că situația „nu este tristă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din 5 iulie Chișinăul are transport public nocturn. Două rute de troleibuz circulă până la ora 02:00, iar numărul călătorilor este suficient de mare, întrucât veniturile acumulate de Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) sunt aproape de nivelul veniturilor unei zile obișnuite.

Potrivit șefului Regiei Transport Electric din Chișinău, Gheorghe Morgoci, până pe data de 7 iulie, RTEC a acumulat 5.870 de lei, fiecare km parcurs fiind acoperit cu 7,40 de lei.

„În prima zi, 5 iulie, au fost acumulați 800 de lei. Astfel, acoperirea la un km a fost de 7,70 de lei, în condițiile în care în zilele obișnuite, fără transport nocturn, acoperirea este de 8,20 de lei. Adică, situația nu este chiar tristă. În total, până pe data de 7 iulie, RTEC a acumulat 5.870 de lei, fiecare km parcurs fiind acoperit cu 7,40 de lei. Cred că a influențat și situația cu meciurile din capitală și s-a menținut la nivelul veniturilor unei zile obișnuite. S-au stabilit venituri slabe de la ora 1 până la ora 2”, a declarat Morgoci în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.

Viceprimarul Nistor Grozavu a cerut RTEC să monitorizeze situația, declarând că primele rezultate sunt pozitive.

„Aceste rezultate sunt pozitive. Chiar dacă un singur călător va merge cu troleibuzul, este un lucru pozitiv deoarece l-am ajutat să ajungă la destinație”, a menționat Grozavu.

Amintim că, în perioada 5 iulie – 30 octombrie 2016, RTEC lansează, cu titlu de experiment, un proiect pilot de prelungire a programului de lucru a troleibuzelor până la orele 2:00 pentru rutele nr.22 şi 24. Inițial cele două troleibuze vor circula la fiecare 30 de minute, iar prețul călătoriei rămâne a fi același, adică 2 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...