Actualitate

Zona de înregistrare a pasagerilor din Aeroportul Chişinău a fost extinsă şi complet renovată

În colaborare cu producătorul european a fost perfecţionat sistemul de iluminare LED ceea ce a majorat nivelul de confort în zona de înregistrare, dar şi a redus semnificativ consumul de energie electrică.
În scopul evitării aglomerării la înregistrarea pasagerilor, au fost instalate 6 ghişee noi de înregistrare a pasagerilor şi astfel a fost majorat numărul acestora de la 12 la 18.

La fel, la cele 2 benzi rulante existente la plecări a fost adăugat un nou sistem de prelucrare a bagajelor produs de către liderul german “SRK Systems”, specializat în producerea sistemelor automate şi multietajate de procesare a încărcăturilor şi bagajelor. Totodată, reprezentanţii acestei firme au modernizat sistemul de prelucrare a bagajului existent. “SRK Systems” deţine o poziţie dominantă în acest domeniu, livrând până în prezent acest tip de echipament în peste 40 aeroporturi ale lumii din ţări cum ar fi Germania, Austria, România, Bulgaria, Ungaria, Danemarca, Norvegia, Rusia etc.

În acelaşi timp, a fost îmbunătăţit sistemul de verificare a bagajelor înainte ca acestea să fie încărcate în aeronave prin instalarea noilor echipamente cu raze X. Acestea sunt produse de către renumitul producător din SUA – L-3 Communications Security & Detection Systems şi sunt unele dintre cele mai performante sisteme de acest gen. Astfel, a fost sporit esenţial nivelul securităţii aeronautice.
Sistemul lansat este unul performant ce permite procesarea bagajelor cu o viteză de 0,25m/s şi este dotat cu echipament de cântărire produs de către liderul european, concernul SOEHNLE.

Durata de funcţionare utilă a întregului sistem depăşeşte 20 de ani iar caracteristicile tehnice corespund în totalitate tuturor normelor Europene.
La fel, a fost instalat un nou sistem de condiţionare, de generaţia a patra, fiind unul dintre cele mai moderne şi sofisticate. Acesta este conceput special pentru spaţii foarte mari cu o capacitate sporită de răcire şi încălzire a aerului asigură o ambianţă agreabilă pentru călătorii din terminal. Producătorul sistemului este compania japoneză cu renume mondial “Daikin”.

Un nou sistem ultra modern instalat este cel de detectare a incendiilor. Sistemul BOLID este remarcabil prin precizia de detectare a incendiilor, reducând astfel din timpul de intervenţie şi localizare a eventualelor incendii iar siguranţa anti incendiu din aerogară este la cel mai înalt nivel.
În rezultatul acestor modificări, la momentul actual, procesul de deservire a pasagerilor a devenit mai operativ şi eficient, înregistrarea pasagerilor – mai confortabilă şi rapidă, dar cel mai important este că se realizează în maximă siguranţă.

Reamintim faptul că datorită creşterii constante a numărului de pasageri ai AIC, „Avia Invest” implementează în timp util soluţii progresive şi investeşte în infrastructura aeroportuară cu scopul de a asigura fluidizarea fluxului de pasageri şi un nivel înalt de deservire a călătorilor.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *