20:55:47 18.04.2024
Stiri

VIDEO Un „nou Stalingrad”, la ordinul lui Putin, în Ucraina. Vehicule BLINDATE britanice, în sprijinul ucrainenilor

Știri 14.02.2015 18:35 Vizualizări2990 Autor: Ziarul National


Preşedinte Ucrainei, Petro Poroşenko, a avertizat că armistiţiul care urmează să intre în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică este în mare pericol", din cauza confruntărilor armate intense din estul Ucrainei, acuzând Rusia că şi-a intensificat semnificativ" ofensiva.

Un lot de 20 de vehicule blindate britanice de tip Saxon a fost livrat Ucrainei, iar restul de 55 urmează să sosească în ţară în curând, a anunţat secretarul Consiliului Naţional ucrainean pentru Securitate şi Apărare Oleksandr Turcinov.

Oraşul Debalţeve arde, iar bombardamentele cu toate tipurile de piese de artilerie ale forţelor armate ruse nu încetează, acuză un oficial ucrainean, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului de la Minsk, sâmbătă noaptea, relatează Ukrinform în pagina electronică.

Aproape toate clădirile de birouri sunt în ruină, sunt distruse sute de case şi întreaga zonă rezidenţială", scrie într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook Zorian Şkiriak, un consilier de la Ministerul ucrainean de Interne, scrie Mediafax.

Inamicul a atacat sediul poliţiei din oraş cu rachete Grad de tip MLRS BM-21. Mai multe rachete au lovit clădirea. Imobilul este considerabil avariat", continuă oficialul ucrainean, adăugând că până la urmă, Poliţia din Debalţeve este la datorie".

Zona Debalţeve a fost ţinta celui mai mare număr de atacuri sâmbătă, a anunţat centrul de presă al operaţiunii antiteroriste" din Donbas. Oraşul este un nod feroviar strategic. Rebelii proruşi au preluat de mai mult timp controlul asupra drumului către localitate, asediind forţele guvernamentale.

Adjunctul ministrului ucrainean al Apărării Petro Mehed a declarat anterior că rebelii vor să-şi ridice steagul" la Debalţeve şi la Mariupol înainte de miezul nopţii. Ucraina se confruntă cu o escaladare şi adoptă toate măsurile, pentru a putea fi capabilă să răspundă", le-a declarat el unor reporteri.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md