La 16 ani, Mick Schumacher a obţinut cu această ocazie şi primul său trofeu în întrecerile rezervate monoposturilor, cel atribuit celui mai bun "rookie" (debutant), după ce a terminat în puncte o cursă câştigată de compatriotul său Marvin Dients, cu doi ani mai mare decât el.

"Desigur că sunt mulţumit de modul în care am recuperat. Nici măcar nu am realizat că sunt cel mai bun rookie", a declarat Mick Jr, component al echipei olandeze Team van Amersfoort, după ce s-a clasat la 10 secunde în spatele învingătorului.

Fiul lui Schumacher urmează să participe duminică la alte două curse programate la Oschersleben, în cadrul primei etape din acest an a Formule 4. Dacă în prima dintre ele, programată în cursul dimineţii, va lua startul de pe locul 20, rezultatul de sâmbătă îi oferă un loc în prima linie pentru ultima cursă duminicală, care va avea loc câteva ore mai târziu.

Campion european şi vicecampion mondial de juniori la karting, Mick Schumacher calcă astfel pe urmele ilustrului său tată, care îşi continuă convalescenţa la locuinţa sa din Elveţia, după accidentul de schi suferit pe 29 decembrie 2013, în Alpii francezi, în urma căruia a stat o lungă perioadă în comă.