În Chişinău vor fi instalate corturi pentru semnarea petiţiei împotriva proiectului care pune miliardul furat pe spatele oamenilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrii Platformei Demnitate şi Adevăr anunţă că vor fi deschise mai multe puncte pentru colectare a semnăturilor împotriva proiectului de lege care prevede ca miliardul de dolari furat din bănci să fie acoperit din buzunarul moldovenilor.

Corturi urmează să fie instalate în toate sectoarele capitalei, dar şi în mai multe raioane ale ţării. De asemenea, până acum, petiţia a fost semnată online de peste 4.000 de oameni.

Membrii Platformei Demnitate şi Adevăr îi îndeamnă pe toţi să nu fie indiferenţi, întrucât, spun ei, banii furaţi nu trebuie să fie restituiţi de cetăţeni.
Proiectul de lege privind restituirea de către moldoveni a miliardului de dolari furat din bănci se află în proces de examinare în comisiile parlamentare.

Documentul prevede ca Ministerul Finanţelor să emită şi să transmită Băncii Naţionale obligaţiuni de stat în sumă de peste 13 miliarde de lei, pe un termen de până la 25 de ani, cu o rată efectivă a dobânzii de cinci la sută anual. Cei care sunt împotrivă ca miliardul să fie pus prin lege pe spatele oamenilor pot semna petiţa şi online.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...