„Marea Britanie nu se retrage în carapace”, a declarat ministrul britanic la Royal International Air Tattoo, cel mai mare show militar aviatic din lume.

Marea Britanie rămâne cel mai mare partener internaţional în cadrul programului Lockheed Martin Corp pentru avioane de luptă F-35, aproape 15% din fiecare avion fiind produs de firme în Marea Britanie, a menţionat Dunne. „Nu vedem nici un motiv pentru care aceasta să nu continue în viitor”, a adăugat el.

El a apreciat că este prematur să se anticipeze impactul votului asupra acordurilor comerciale ale ţării, exprimându-şi încrederea că ţara va continua să aibă cel mai puternic lanţ de furnizare în domeniul apărării şi securităţii în Europa.

Marea Britanie a anunţat că va desfăşura 500 de militari în Estonia şi 150 în Polonia în cadrul eforturilor NATO de a combate ameninţarea agresiunii ruse.

Ministrul apărării Michael Fallon, care va participa la summitul NATO de la Varşovia, a aprobat un pachet de sprijin pentru „aliaţi din estul Europei în contextul în care aceştia se confruntă cu ameninţări, precum o agresiune din partea Rusiei”, a potrivit Ministerului Apărării.

În Estonia, trupele vor oferi asigurare şi vor fi pregătite să reacţioneze imediat la orice criză sau incident, în timp ce alte mii de militari britanici vor fi în standby în contextul în care Marea Britanie conduce forţa de reacţie rapidă vârf de lance a NATO, a menţionat sursa citată.