Trei partide din CMC și activiști civici și-au unit forțele pentru a-l demite pe Chirtoacă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunile din Consiliul Municipal Chișinău ale Partidului Socialiștilor, Partidului Popular European și Partidului Nostru și-au unit forțele cu activiști civici în vederea pregătirii procesului de organizare și desfășurare a referendumului privind demisia primarului general de Chișinău Dorin Chirtoacă.

Reprezentanții partidelor politice și activiștii civici implicați în acest proces au îndemnat chișinăuienii să se implice activ în procesul de colectare a semnăturilor privind demararea referendumului de demitere a primarului.

Potrivit activistului civic Victor Chironda, „pe 11 iulie, când se va împlini un an de la învestirea lui Chirtoacă în funcția de primar pentru al treilea mandat” acesta „va fi invitat la ședința de constituire a grupului de inițiativă care va demara procedura referendumului de demitere a edilului”.

De asemenea săptămâna viitoare vor fi depuse în instanță toate actele privind înregistrarea grupului de inițiativă, ulterior urmând să demareze procesul de colectare a semnăturilor.

„Facem apel la toți cetățenii care vor să se implice în acest proces, să-și lase datele de contact pe formularul de pe site-ul www.referendumchisinau.wordpress.com, noi îi vom contacta și le vom explica care sunt procedurile și îi vom implica în această activitate”, a precizat Victor Chironda.

Ion Ceban, liderul socialiștilor din CMC, a menționat că „referendumul nu este doar împotriva lui Dorin Chirtoacă”.

„Este un referendum împotriva unui sistem mafiot, corupt, iresponsabil și neprofesionist, care și bate joc zi de zi de cetățenii care locuiesc în municipiul Chișinău. Lucrurile deja sunt complicate, dar că astăzi nu vom lua atitudine ele vor deveni și mai grave. Orașul este al tuturor de aceea eforturile trebuie să fie comune”, a declarat președintele fracțiunii PSRM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...